Prenumerera på Nyhetsflöde Nyheter från BeerNews
Dagliga nyheter om öl, bryggerier, mässor och barer
Uppdaterad: 3 timmar 24 minuter sedan

4 alkoholpolitiska årtal att minnas

11 timmar 58 minuter sedan

Sverige är numera fyllt med bryggerier och ölställen. Fast så har det inte alltid varit. Precis som idag så har öldrickandet, ölbryggandet och ölförsäljningen alltid varit hårt ansatt på olika sätt. Här kommer fyra viktiga händelser som gjort Sverige till ett bättre öl-land – även om det fortfarande uppenbart finns utrymme för förbättring.

The post 4 alkoholpolitiska årtal att minnas appeared first on Beernews.

Belgisk quadrupel bäst på mässan

fre, 2024-04-19 14:25

En skånsk belgare blev utsedd till mässans bästa öl på En öl & Whiskymässa som inleddes idag. Dessutom prisades ytterligare vinnare i 14 klasser i mässans öltävling vars resultat presenterades tidigare idag.

The post Belgisk quadrupel bäst på mässan appeared first on Beernews.

“Den ultimata comfort-ölbaren”

fre, 2024-04-19 07:00

Varje vecka lyfter Beernews ett ställe – det kan vara en bar, pub, krog eller ett taproom – där ölet är centralt och bidrar till såväl upplevelse som stämning. Helt enkelt ett ställe som våra ölhjärtan bankar lite extra för. Veckans ölställe är Charlie’s Bar i Köpenhamn.

The post “Den ultimata comfort-ölbaren” appeared first on Beernews.

Urskotte och svenska collabs imponerar

tors, 2024-04-18 14:00

En klassisk skotsk wee heavy väl värd att återvända till och ett par utmärkta collabs mellan hypade bryggerier sticker ut i veckans tillfälliga släpp.

The post Urskotte och svenska collabs imponerar appeared first on Beernews.

Insiderguiden till En Öl & Whiskymässa

tors, 2024-04-18 07:00

På fredag är det dags för två skummande dagar i Göteborg. Redaktionen har plockat ihop några guldkorn för att du ska få ut det mesta av ditt mässbesök. Här listar vi vilka drycker, provningar, matställen och festligheter du inte vill missa.

The post Insiderguiden till En Öl & Whiskymässa appeared first on Beernews.

Frågan om bildregeln upp i överdomstolen

ons, 2024-04-17 14:00

Den så kallade bildregeln har gjort att Poppels bryggeri hamnat i blåsväder. Nu har patent- och marknadsdomstolen halverat vitet som Konsumentverket hotade bryggeriet med, efter att de publicerat bilder på öl tillsammans med mat. Men med stöd av Sveriges bryggerier går frågan nu vidare till Patent- och marknadsöverdomstolen.

The post Frågan om bildregeln upp i överdomstolen appeared first on Beernews.

Fler samarbeten när Benchwarmers växer

ons, 2024-04-17 07:00

Benchwarmers dubblar jäskapaciteten för att möta den lokala efterfrågan – men också för att möjliggöra för fler offertvinster på Systembolaget.

The post Fler samarbeten när Benchwarmers växer appeared first on Beernews.

Årets ölutvecklare håller till i norr

tis, 2024-04-16 07:00

I helgen tilldelades bryggeriet This Is How priset som Årets Ölutvecklare 2023. Vinsten befäster Piteåbryggeriets position som ett av Sveriges mest expansiva och spännande bryggerier just nu.

The post Årets ölutvecklare håller till i norr appeared first on Beernews.

Svartberget först ut på vinsajt

mån, 2024-04-15 07:00

Sajten Vinoteket har börjat sälja svenskt hantverksöl och med den rikstäckande, och redan väl utvecklade distributionen, hoppas Svartberget Fjällbryggeri att detta blir ett viktigt komplement till Systembolaget – och en kanal för nya kunder.

The post Svartberget först ut på vinsajt appeared first on Beernews.

Hej, hallå Ernesto Cortez…

sön, 2024-04-14 10:20

…en av många öldomare som under helgen varit med och doftat, smakat och bedömt alla de drygt 570 tävlingsbidragen som lämnats in till Svenska Mästerskapen i hembryggd öl 2024.

The post Hej, hallå Ernesto Cortez… appeared first on Beernews.

4 jazziga barley wine och musiken de tarvar

lör, 2024-04-13 07:00

Öl och musik går hand i hand. I alla fall är det ofta den bilden som såväl öldrickare, rockers, bryggare som reklammakare gärna projicerar. Men är det verkligen relevant att tala om vilken ölstil som motsvarar en specifik musikgenre? Oavsett om det handlar om plastglaset som höjs i triumf med ena handen, samtidigt som fingrarna […]

The post 4 jazziga barley wine och musiken de tarvar appeared first on Beernews.

Sista göteborgska ölutposten i sydväst

fre, 2024-04-12 14:00

Varje vecka lyfter Beernews ett ställe – det kan vara en bar, pub, krog eller ett taproom – där ölet är centralt och bidrar till såväl upplevelse som stämning. Helt enkelt ett ställe som våra ölhjärtan bankar lite extra för. Veckans ölställe är Station Linné i Göteborg. Omsluten av vägar på båda sidor sticker Station […]

The post Sista göteborgska ölutposten i sydväst appeared first on Beernews.

Mässmästarnas resa allt annat än spikrak

fre, 2024-04-12 07:00

Resan till att bli störst i landet på dryckesmässor har varit en bergochdalbana. Osäkerheten till trots, som först pandemin och sedan lågkonjunkturen fört med sig, har bolaget Svenska Dryckesmässor fortsatt att satsa och driver idag hela 13 dryckesmässor. Juvelen i kronan är En Öl & Whiskymässa i Göteborg, som snart kickar igång igen.   När Stanley […]

The post Mässmästarnas resa allt annat än spikrak appeared first on Beernews.

Alkoholstint i klent minisläpp

tors, 2024-04-11 14:00

En hazy IPA från Iowa och en estnisk kaffestout sticker ut lite grann i fredagens släpp, som är Systembolagets svagaste på ett bra tag. Toppling Goliath Radiant Haze New England IPA, USA, 7%, 49:90 kr, 473 ml, nr 55846 Hyllade bryggeriet Toppling Goliath från Iowa är kända för sina fatlagrade stouts och sin IPA. Denna […]

The post Alkoholstint i klent minisläpp appeared first on Beernews.

Tyskland hoppas på mästerskapseffekt

tors, 2024-04-11 07:00

Den tyska ölindustrin hoppas på massor av törstiga fans och ett rejält uppsving när det är dags för fotbolls-EM på hemmaplan i sommar. Samtidigt varnar det engelska utrikesdepartementet för en annan effekt för de brittiska fotbollsfansen.   Oavsett om det är på barerna, på stadion eller hemma i vardagsrummen, så är kall öl en viktig […]

The post Tyskland hoppas på mästerskapseffekt appeared first on Beernews.

Folkölets utmaningar efter pandemin

ons, 2024-04-10 07:00

Under pandemin var småbryggerierna flitiga med att släppa nya sorter. Idag utgör folköl främst ett lokalt tillskott i ölfloran. Vi har pratat med Oceanbryggeriet, Smögenbryggar’n och Coppersmiths om hur de jobbar med sin alkoholsvagare öl just nu.

The post Folkölets utmaningar efter pandemin appeared first on Beernews.

Norra Sveriges största bryggerier slås ihop

tis, 2024-04-09 07:00

För att fortsätta att utvecklas och växa slår sig This is How i Piteå och Bryggverket i Umeå samman. En satsning som de beskriver som ett naturligt steg och något som hade hänt också utan dagens utmaningar med att driva bryggeri.

The post Norra Sveriges största bryggerier slås ihop appeared first on Beernews.

GBG Beer Week pausas – siktar mot jubileum

mån, 2024-04-08 14:00

2023 ställdes ölveckan in med förhoppning om att kunna genomföras i år istället – så blir det inte. Initiativtagarna hoppas istället på en återkomst lagom till tioårsjubiléet.

The post GBG Beer Week pausas – siktar mot jubileum appeared first on Beernews.

Åtta våriga favoriter i det lokala släppet

mån, 2024-04-08 07:00

Hela 149 öl lanseras i det lokala och småskaliga släppet på Systembolaget idag. Beernews Sanna Lindberg har provat allihop och väljer ut sina åtta favoriter – från piggt, fräscht och syrligt hela vägen till tungt, lyxigt och värmande.

The post Åtta våriga favoriter i det lokala släppet appeared first on Beernews.

Haka på oss på mässan och till Haket

sön, 2024-04-07 17:48

Efter succén med releasefesten på Lådan i Stockholm, tar sig hela Beernews-redaktionen till Göteborg. Den 20 april intar vi Haket för att mingla, quiza, skåla och rösta fram Sveriges godaste lageröl.

The post Haka på oss på mässan och till Haket appeared first on Beernews.

Sidor