Sommaröls provning

Sven-David Svensson
- ons, 2023-07-12 13:49

Nu var det dags för Brewclubs sista provning för våren Drygt 45 glada öl-nissar hade fyllt upp Bishops Arms frukost avdelning. Som vanligt var stämningen på topp. Johan och Paul hade gått ner i Bishops Arms djupa källarvalv och grävt upp 6 trevliga sommaröl. Mitt i provningen serverades en räkmacka.

Först ut var Smith Street Brev Lager Detta bryggeri har en stark koppling till Oppigårds Bryggeri. De brygger sin öl i Oppigårds gamla lokaler. Doften på detta öl är diskret och väldigt lätt. Smaken är maltig med en lätt efterbeska Detta öl var perfekt till räksmörgåsen som serverades senare.

Oppigårds Pilsner hade en klen doft för att vara en pilsner men smaken var maltig och besk. Beskan satt kvar länge i gommen. Den är perfekt till sommarsillen.

Trinity Ale från Oppigårds gjorde inget större väsen av sig. Drick den på balkongen en ljummen sommarkväll

Bobek Citra från Beerbliotek har stor doft av citrus från humlen. Bra maltkropp som bär upp beskan som hänger kvar länge. Denna öl är bra som sill öl. men kan med fördel drickas på balkongen.

Kvällens sista öl ut att provas var Barbarossa Red Ale från Imperiebryggeriet som ligger i Getinge i södra Halland. Ölet är en riktig maltbomb med mycket doft och smak En fin humlebeska kommer efter som lyfter ölet. Detta öl var en solklar vinnare. En grillad ryggbiff passar bra till.

Ett stort tack till Lasse Johan och Palle på Bishops Arms för en lyckad provning

Bilder från provningen finns här:  https://www.facebook.com/photo?fbid=738291318099837&set=pcb.738292374766398

Vid tangentbordet 

Sven-David Svensson 

Lund