Bryggeribesök med Brewclub/SÖ på Perfectly Squared Brewing i Dalby

Sven-David Svensson
- tors, 2022-09-15 11:20

Bryggeribesök på Perfectly Squared Brewing

En solig lördag eftermiddag besökte Brewclub/SÖ Perfectly Squared Brewing som ligger utanför Dalby.Tio glada öl nissar hade tagit bussen ut till bryggeriet. Bryggeriet ligger bra till och är lätt att nå med allmänna kommunikationer.

Det är beläget i ett naturskönt område strax utanför Dalby en mil öster om Lund. Bryggeriet startade upp under 2019 med begagnad bryggutrustning från Trädskogens bryggeri som hade lagt ner sin verksamhet. Bryggeriet drivs av Loa Ahlqvist och Robert Wedmo. Att det hamnade i Dalby var lite av en slump. De hittade en lagerlokal där man kunde förvara bryggeri utrustningen så länge. Sedermera blev det bryggeriets lokaler. Under tiden man byggde upp bryggeriet så gjorde man en en hel del experiment brygder hemma. Man bestämde sig för att satsa på Ale och IPA i amerikansk stil. Man söker sig tillbaka till de mikrobryggerier som fanns i USA under 90-talet. Därför använder de sig mestadels av amerikanska humlesorter.

Besöket inleddes med att de tre öl som fanns på prov brickan avsmakas. Först provades Stonecutters lager. Det är en modern lager. Malt och humle är i en perfekt harmoni.

Det andra ölet var Ridgeline IPA. Det hade en underbar härligt fruktig maltkropp med stor efterbeska som balanserade ut malt kroppen.

Det sista ölet på provningsbrickan var Mosaic Haze NEIPA. Detta öl var en riktig humlebomb. Den stora humle doften vred om näsan ordentligt när man luktade på den. Smaken följde efter i samma humliga stil. Eftersmaken var en hel fruktkompott med stänk av lime i bakgrunden. Samtliga öl får högsta betyg.

Efter provsmakningen gick vi in i bryggeriet Det stora mäsk/lak kärlet stod placerat  mitt i bryggeri rummet. Längs med väggarna stod jäs och lagrings tankarna. Det bubblar rejält från jäs tankarna.  De har ingen maskinell tappningsutrustning utan all öl tappas för hand. På sikt kommer man att investera i en burk lina och tappa ölen på burk.

Efter besöket i bryggeri rummet gick vi ut till Brygg puben med mer småsnack och öl . Jag smakade deras sommar ale Idaho Sunset Den var god. Tyvärr så kom den inte helt till sin rätt för mina smaklökar var bedövade av IPA ölen. Till slut fick jag ett smakprov av den kommande    X-mas Portern som kommer till jul. Den var bra. En porter som var fullproppad med kaffe och choklad.

Detta bryggeri kommer jag att besöka igen när de har öppet i brygg puben.

Ett stort tack till Loa med fru för en trevlig eftermiddag.

Läs mer på bryggeriets hemsida https://www.perfectlysquared.se/

Vid tangentbordet Sven-David Svensson