Ölprovning med Brewclub på Bishops Arms i Lund

Sven-David Svensson
- mån, 2023-03-06 16:14

Så var det åter dags för en ölprovning på Bishops Arms. Hela Bishops Arms frukost avdelning var fylld med törstiga öl främjare. Palle på Bishops och Johan hade varit nere i de djupa källarvalven och grävt fram lite udda IPOR. 

Först ut var ölen från DEYA bryggeri. Det  är ett oberoende bryggeri i Cheltenham, Storbritannien. Bryggeriet brygger riktiga humle bomber och använder sig uteslutande av amerikansk humle. Det första ölet blev mina favorit. Det hade en stor tallbarrsdoft med en eftersmak av grape. Dessutom så är det alkohol snällt. Detta öl vill jag dricka på balkongen en ljum sommarkväll.

The next project sound var mer neutral i doften.Smaken var rund och maltig och frisk. Drick det gärna till en enklare maträtt.

Halvvägs in i provningen serverades det en delikat räkmacka på rågbröd. The next project sound  passade bra till den.

Andra halvlek av provningen inleddes med  två öl från Gamma Bryghus. Det är ett litet oberoende bryggeri grundat 2015 och ligger i Herlev utanför Köpenhamn. 

Gateway blev min favorit från detta bryggeri. Det har en humlig stram doft. Stor maltkropp med en kola ton i eftersmaken.

Provningens sista öl Stigmata kom från APEX bryggeri som grundades i Nora men ligger numera i Örebro. Detta öl var provningens mest speciella öl. Doften var stor och komplex och smaken var väldigt maltig och tung. Det var som att dricka en flytande brödlimpa. Ingen mer mat behövs till. Drick det för sig själv.

Ett stort tack till Palle,Johan och Lasse för en lyckad provning.

Vid tangentbordet

Sven-David Svensson